Hoe kies je de juiste zonnebrandcrème voor je huidtype

Geplaatst door Saranghae Asian Beauty op

Het is bijna zomer en deze dagen schijnt de zon in Nederland! We weten nooit hoe lang we hier van de zon kunnen genieten, aangezien het weer snel verandert, dus geniet ervan zolang het duurt! 😊

Hoe dan ook, terwijl we graag buiten zijn en genieten van de zon, misschien op het strand liggen, picknicken of wandelen in het park, moeten we de huid beschermen tegen de UV-stralen, toch? Omdat het voor onze huid zoveel voordelen heeft om zonnebrandcrème aan te brengen, het niet alleen om de huid te beschermen tegen schadelijke UV die kan leiden tot verbranden en huidkanker, maar ook om een ​​verouderende huid te voorkomen.

Tegenwoordig zijn er zo veel zonnebrandmiddelen waar we uit kunnen kiezen zoals zonnebrandcrèmes met chemische of fysische filters of een combinatie (hybride) zonnebrandcrème. Ook varieert de variëteit van SPF van 15, 30 tot 50. Zoals we weten blokkeert SPF 15 rond 93% van de UVB-stralen, SPF 30 blokkeert rond 97% van de UVB-stralen, terwijl SPF 50 rond 98% van de UVB-stralen blokkeert. Zoals je kunt zien is het verschil tussen SPF 30 en 50 maar 1%; lijkt een klein verschil, maar denk er zo over na: met SPF 30 bereiken 50% meer UV-stralen je huid in vergelijking met SPF 50.

Wat interessant is dat ik soms van mensen hoor dat ze helemaal geen SPF gebruiken (ja wat ?!) vooral omdat het te vettig aanvoelt of ervoor zorgt dat ze uitbreken. Ik ben dan totaal verrast, maar ik kan het begrijpen want toen ik jong was had ik ook een hekel aan het gevoel op mijn huid. Maar er zijn nu zoveel verschillende zonnebrandmiddelen die je kan kiezen, dus ik denk dat je gewoon de juiste voor je huid moet hebben. Vooral met die Aziatische zonnebrandmiddelen is het helemaal een game-changer, de meeste voelen zo licht, niet vet aan en laten geen witte zweem achter. Maar je moet natuurlijk meer onderzoek doen welke echt voor jou is.

Laten we nu het overzicht per huidtype bekijken

Normale huid Als je een normale huid hebt, heb je veel keuze en hoef je je geen zorgen te maken over de ingrediënten die je huid kunnen irriteren. Het wordt geleverd in gel, crème of spray, je hebt er genoeg om uit te kiezen, welke textuur je het liefst op je huid hebt.

Droge huid Voor een droge huid wil je er zeker van zijn dat de zonnebrandcrème een rijke formule heeft, crème-achtig is en hydraterende actieve ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, ceramide, glycerine, aloë of honing die allemaal geweldig zijn voor hydratatie.

Vette huid Als je huid vettig is, zoek dan een lichtgewicht zonnebrandcrème met olievrije formule, formule op waterbasis, geltype of niet-comedogeen met matte finish wat de voorkeur heeft voor een vette huid. Er zijn enkele ingrediënten die kunnen helpen de talgproductie onder controle te houden, zoals theeboom, groene thee en niacinamide.

Gevoelige huid Voor een gevoelige huid, net als bij alle andere huidverzorging, moet je voorzichtiger zijn en ervoor zorgen dat er geen ingrediënten zijn die je huid kunnen irriteren, zoals parfum, alcohol of oxybenzone. Zoek naar een zonnebrandcrème met fysische filters met titaniumdioxide of zinkoxide dat milder is voor je huid.

Ik hoop dat dit je kan helpen om een zonnebrandcrème te vinden die geschikt is voor je huid, ik weet dat het overweldigend kan zijn en een langdurig proces om het beste voor je huid te krijgen, maar het kan een leuke reis zijn en als je die hebt gevonden, zal het het waard zijn. Ook al zie je geen direct resultaat, je krijgt er op lange termijn het voordeel van.

Hier zijn nog andere tips die nuttig kunnen zijn:

  • Breng zonnebrandcrème royaal aan op je gezicht en lichaam, vergeet je nekgebied niet.
  • Bij de meeste zonnebrandmiddelen moet je na het aanbrengen 30 minuten wachten voordat je aan de zon wordt blootgesteld.
  • Altijd opnieuw aanbrengen na 2 uur, of meteen nadat je zweet, na buitensport of zwemmen.
  • Blijf niet te lang in de zon, ook niet als je een zonnebrandmiddel gebruikt .

Voor mij persoonlijk ga ik altijd het hele jaar door voor de hoogste SPF, binnen, buiten, in de zomer, winter, zonnige of regenachtige dagen omdat het al een gewoonte voor mij is. Maar de keuze is aan jou om te kiezen. 😉 Een ding om te onthouden: geen enkele zonwering kan alle UV-stralen volledig blokkeren, dus je moet oppassen dat je niet te lang in de zon blijft of andere bescherming draagt, zoals een hoed, zonnebril of een dun vestje.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


  • I"m using Biore Aqua Rich BB Essence SPF 50+ PA++++ . It doesn’t feel thick at all and goes well with my daily makeup routine.

    Astrid op

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.