K-Beauty, J-Beauty & T-Beauty

Geplaatst door Saranghae Asian Beauty op

Aziatische beauty! We weten allemaal dat de huidverzorgingsroutine in Azië erg goed ontwikkeld is, vooral de Oost-Aziatische huidverzorgingsstappen en hoe ze daar ijverig voor hun huid zorgen. Velen zijn van mening dat de sleutel tot een gezonde huid zit in het verzorgen van de huid voordat je make-up op doet, dit om schade te voorkomen in plaats van het te bedekken of te herstellen. Huidverzorging in Azië begint op jonge leeftijd en de routine is niet een saaie routine, maar juist een mooi ritueel en leuk om te doen!

Als we het hebben over Aziatische huidverzorging, zullen de meesten denken aan K-Beauty uit Korea en misschien ook wel J-Beauty uit Japan omdat deze wereldwijd bekender en bekender worden. Maar er is ook T-Beauty uit Taiwan, hoewel niet zo bekend als de anderen, wordt het steeds populairder, vooral met hun maskers. Omdat elk land een andere cultuur heeft, hebben de schoonheidsstappen ook hun eigen specialiteit: dit kan zitten in de stappen, de filosofie of de speciale ingrediënten.

Hoe zijn ze vergelijkbaar maar toch anders ? Laten we het een voor een bekijken!

Skin Care Steps

Koreaanse Beauty – de 10 stappen huidverzorgingsroutine.

K-Beauty werd snel wereldwijd populair, niet alleen in Azië maar ook in de VS en Europa. Een van de bekende doelen is om met hun methode een mooie porcelijnen huid te kunnen bereiken. K-Beauty-producten hebben veel variatie in elke categorie en elke stap van de huidverzorgingsroutine en ze hebben meestal een schattige, innovatieve en trendy verpakking.

Een van de speciale ingrediënten van K-Beauty is slakkenmucine: ik weet dat het vies klinkt, maar het helpt goed om te hydrateren, veroudering te voorkomen en rimpels en littekens te verbeteren. Veel K-Beauty-merken zoals COSRX, Benton en TonyMoly gebruiken slakkenmucine op hun beauty-lijn van producten zoals serums, crèmes of maskers. En veel K-Beauty-liefhebbers houden van wat dit ingrediënt met hun huid doet. Misschien is dit iets voor jou om uit te proberen? ^ ^

Japanse Beauty – de langste geschiedenis van schoonheidsrituelen.

Hun filosofie is puur, simplistisch en minimalistisch maar toch erg effectief. Vergeleken met de westerse huidverzorgingsroutine klinkt de Japanse routine misschien lang en ingewikkeld, maar om eerlijk te zijn: het zijn een stuk minder laagjes dan bij K-Beauty. J-Beauty is iets minder populair dan K-Beauty, hoewel het evengoed is en merken als Shiseido, Sensai en Hada Labo ​​al lang bestaan en zijn wereldwijd beroemd. Met hun eenvoudigere stappen is het misschien makkelijker voor beauty-liefhebbers die net zijn begonnen of die een introductie willen met Aziatische beauty-producten. Less is more: J-Beauty richt zich op reiniging (ja dubbele reiniging!) en hydratatie. Met slechts de minimale stappen van de huidverzorgingsroutine geeft het precies wat je huid nodig heeft met soortgelijke efficiëntie als de huidverzorgingsroutine in 10 stappen.

Een van de speciale ingrediënten uit Japan is groene thee: het zit veel in de huidverzorgingsproducten omdat het een geweldig anti-oxidant materiaal is en het de huid versterkt terwijl het nog steeds mild genoeg is voor mensen met een gevoelige huid. Groene thee is een veel voorkomend ingrediënt in Azië, niet alleen voor de huid maar natuurlijk ook voor thee zelf, omdat groene thee zoveel voordelen heeft. Je kan er dus het beste uit halen voor in je lichaam of voor op je gezicht!

Taiwanese Beauty - de nieuwste huidverzorging van mijn skin care reis

Ik heb pas net kennis gemaakt met T-Beauty en heb alleen hun sheet maskers en gezichtsmasker kunnen proberen omdat de meeste huidverzorgingsproducten hier niet veel verkrijgbaar zijn in Europa. Zoals je wellicht weet, is Taiwan een land in de buurt van China en heeft het een ander klimaat dan Japan en Zuid-Korea. Daarom zijn hun huidverzorgingsproducten lichter en heel erg hydraterend; denk aan hun jelly maskers die erg verkoelend en verfrissend zijn. Hun huidverzorgingsproducten zijn meestal een combinatie van natuurlijke ingrediënten en expertise op het gebied van formulering en het richt zich veel op gezondheid en TCM (Traditioneel Chinees Medicijn).

De meeste ingrediënten in de Taiwanese huidverzorgingsproducten zijn lokaal geproduceerde ingrediënten, bijvoorbeeld de pearl barley / job’s tear, boordevol aan vitamine C, antioxidant en mineralen, kan helpen bij het verminderen van vlekken en het verbeteren van de huidskleur door het regelmatig te gebruiken. En ook met dit natuurlijke ingrediënt kun je de vruchten plukken door het te eten, te drinken of met huidverzorging.

Conclusie - Dat is het! Alle drie beauties met verschillende filosofie en methoden, ze zijn allemaal interessant om meer over te leren, dus misschien zal ik de volgende keer over elk van hen afzonderlijk dieper ingaan. Ze delen allemaal een groot verlangen: een gezonde en stralende huid krijgen! Dus welke is geschikt voor jou? Er is niet een duidelijk beter dan de andere; er is geen magische huidverzorging; het gaat erom hoe ijverig je bent om voor je huid te zorgen. Je kunt ze altijd proberen te combineren, afhankelijk van je huidconditie of humeur.


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →


Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.